Alppiruusu Raisa

Rhododendron_Tigerstedtii-Ryhma_Raisa

Istutin toisenkin alppiruusun. Se on marjatanalppiruusu ’Raisa’ – Rhododendron tigerstedtii-ryhmä. Vielä ryhmä kaipaa valkoista tai hyvin vaaleanpunaista kolmatta alppiruusua. Se voisi olla ’Mikkeli’ tai sitten jokin nukka-alppiruusuista.

Siirsin myös bergenia cordifoliat turvaan maakellarin tulevan mylläyksen tieltä. On kaivettava savea, vieritettävä pois koko kivikasa, kaavittava vuohenputken, villivattujen ja kortteen pilaama maa pois, ladottava kivet uudelleen ja tuotava tilalle uutta kivikkotarhaan sopivaa maata. Vuorenkilvet majailevat nyt purppuratuomen alla maata peittämässä ja toivottavasti lisääntyvät siellä. Siemenistä kasvoi kymmenkunta uutta tainta. Nyt otin lisäksi juuripistokkaita, joista saa taas muutaman lisää.

Sorkkivat eläimet ovat taas käyneet tekemässä tuhoa. Loputkin keltareunaiset kuunliljat syötiin, liljoista haukattiin nuppuja, jasmikkeen ja pallohortensian versoja hotkittiin. Jasmikkeet ja pallohortensiat kukkivat uusilla versoilla eli eivät kuki tänä kesänä. Miten niistä riivatun elukoista pääsisi? En voi hunnuttaa verkoilla kaikkia kasveja, jotka sattuvat olemaan niiden makuun. En liioin aidata koko tonttia. Ehkä pitäisi kasvattaa pelkkiä piikkisiä ruusuja. Ja kurjenpolvia, ne eivät kauriille kelpaa.

Bergenia_cordifolia

Bergenia cordifolia – herttavuorenkilpi

Claytonia_sibirica

Alaskankleitonia

Geranium_x_cantabrigiense_'biokovo'

Peittokurjenpolvi ’Biokovo’

Astrantia_major_'ruby_wedding'

Isotähtiputki

Veronicastrum_virginicum

Virginiantädyke on jo nupulla

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s