Lucus forsit

Primula_x_pubescens
Paljon perennojen versoja on nousemassa maasta: esikot, akileijat, pionit, sinivuokot, kevätkaihonkukat, kylmänkukat, sarviorvokit, lehtosinilatvat, vaahtera-auliot, lehtoängelmät. – Ai lehto-ongelmat? sanoi pikkuneito.-  Ehei, vaan ängelmät, minä nauroin.-  Mutta jos lehdossa kasvaisi vaikka joku kamala rikkaruoho, joka vain leviäisi ja leviäisi, niin sitten se olisi lehto-ongelma, sanoi pikku loogikko siihen. – Niinpä, minä sanoin. – Sellainen olisi lehto-ongelma.

Istutin ruukkuihin puutarhamessuilta haalitut perennanjuurakot: saksankurjenmiekat, isotähtiputket, kellukat, valkoreunaiset kuunliljat ja syysleimut.

Maakellarin jäätyneen ovenkin sai viimein auki ja kellarin hyllyltä purulla ja turpeella täytetyt lootat, joihin jemmasin syksyllä daalianjuurakot ja gladioluksen mukulat. Jännitys tiivistyi, kun kaivoin juurakoita purusta. Ovatko ne paleltuneet? Tammikuussa oli kahdenkymmenen asteen pakkanen. Ovatko ne homehtuneet? Maakellarissa ei juuri ilma vaihdu. Mutta ihan tiiviitä mukuloita löysin purun seasta. Kiinteitä kuin perunat, gladioluksen mukuloissa pientä silmun alkuakin 🙂

Niinpä asensin ne develiin autotalliin, sipulikoreihin ja vateihin. Mergetään prodiin heti kun yöpakkasten vaara on ohi.
Dahlia_Decorative
Hepatica nobilis
Aquilegia Crocus_vernus Muscari Polemonium_caeruleum Pulsatilla_vulgaris Scilla_sibirica_alba Thalictrum_aquilegiifolium

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s