Kylvöt

Viime toukokuussa pyysin perhettä muistuttamaan, miten hirvittävä urakka kouliminen on, jos he näkevät minut lueskelemassa silmät kiiluen siemenluetteloita. Sadat ja taas sadat pikkutaimet odottivat silloin koulimista,

Siemenluettelot tulivat, mutta eipä kukaan tietenkään muistanut muistuttaa. 🙂 Rakas lapsi sen sijaan askarteli siemenlaatikkooni somat välilehdet, jotta voin järjestää kunkin kuukauden siemenet omiin lokeroihinsa.Seeds

Kylvettävää on. Jospa harrastaisin tänä keväänä vain tarkkuuskylvöä puutikun kanssa enkä kylväisi hajakylvönä yhtään mitään?

Kylvettävää on, mutta hyvä niin. Tammikuun kova pakkanen lumettomassa maassa on varmasti tappanut paljon kasveja. Ensin satoi koko joulukuun. Sitten äkkiä läpimärkä maa jäätyi. Ei sellaista mikään sipulikasvi kestä eivätkä monet perennatkaan. Kesäkukkia siis tarvitaan. Enpä tiedä, onnistuuko kylmäkäsittelykään nyt ulkona. Viime talvena oli helppo haudata kylvölaatikot yli puolimetrisen hangen alle, jossa niillä oli sopiva alle viiden miinusasteen lämpötila.

Kylvin syys-lokakuussa perennoja ruukkuihin odottamaan talven yli. Jos ne ehtivät muodostaa juuriaiheen, niin mitenköhän kahdenkymmenen asteen pakkanen on niitäkin kohdellut? Ei taida tulla yhtään ainoaa vuokkoa tai kurjenpolvea.

Tabs

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s