Salaperäinen liikenteenjakaja

Vihertagi Hakaniemenrannassa

Tähän mennessä tapahtunut:

Hakaniemenkadun ja Hakaniemenrannan välissä oli pieni kolmiomainen liikenteenjakaja. Aivan tavallinen liikenteenjakaja, jota satunnainen ohikulkija ei edes pannut merkille. Siinä ei ollut asfalttia eikä noppakiveä. Siinä kasvoi rikkaruohoa.

Mutta viime toukokuussa sen ohi ei voinut kulkea panematta sitä merkille. Ennen jauhosavikkaa, voikukkia ja pujoa kasvaneessa liikenteenjakajassa kukoisti nyt joukko oransseja ja punaisia tulppaaneja, joita ihailin. Keskikesällä siinä kukki liljoja. Elokuussa lomilta palattua koko kolmio oli myllätty, Siihen oli tuotu paljon uutta multaa ja siihen oli istutettu perennoja: pioneja, värililjoja, päivänliljoja, jaloangervoja.

Ei näyttänyt rakennusviraston töiltä. Kuka kumman kaupunkisissi tuon vihertagin oli tehnyt?

Syyskuussa liikkui aamukahvilla huhu, jonka mukaan ”meidän” talomme alakerrasta oli kävellyt lapiota ja multasäkkiä kantava mies. Alakerrasta, jossa ovat suihkut ja pukukaapit. Mitä? Onko salaperäinen citypuutarhuri OPH:n, CIMO:n tai Akatemian virkamies?

Syyskuussa liikenteenjakajaan oli myös ilmestyi myös ensin aukko, sitten kepin nokassa lappu, jossa ”Pate” kehottaa istutuksesta päivänliljan pihistäneen tuomaan sen takaisin tai hankkimaan uuden, koska hän oli pitkään etsinyt juuri punaista päivänliljaa. Pate valitti lapussaan myös, että ihmiset eivät näytä olevan kypsiä yhteisten etujen jakamiseen. Miksi ei voi tyytyä vain ihailemaan? Miksi oma etu ajaa tekoihin, jotka pilaavat toisten ilon?

Jään jännityksellä odottamaan pienen puutarhan kohtaloa. Koska Rakennusviraston puisto-osasto sen huomaa? Mitä se sille tekee? Uhkaako pientä puutarhaa sementti vai noppakivi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s