Myönnän, olen hamsteri

Puutarhamessuilta
Puutarhamessuilta eilen halusivat muuttaa meille nämä ihanuudet. Muovipusseissa on perennanjuurakoita: muun kaksi kerrottukukkaista kurjenpolvea (sininen ja ruusunpunainen), valkoinen särkynytsydän sekä alppitähtiputki.

Pionit ovat kiinanpioneja: Nippon moon, Krinkled White ja Coral Charm. Alppiruusu on pieni vaaleanpunainen Yakushiman alppiruusu.

Toissapäivänä kylvin 120 keltakurjenmiekkaa. Jos edes puolet niistä itää ja 1/3 selviää kukkivaksi kasviksi asti, niin tontin kahdella kosteikkopaikalla on 40 kaunista kurjenmiekkaa rehottamassa muutaman vuoden päästä.

Kylmäkäsitellyistä ovat jo itäneet jaloangervo sekä kangasvuokko! En ole koskaan ennen kylmäkäsitellyt mitään ja lumihankeen hautaaminen tuntui aika hurjalta, mutta niinpä vain siemenet sen kestivät ja pienet idut ovat ilmestyneet pintaan. Kangasvuokko! Niitä oli vielä luonnossa kun olin aivan pieni. Kerran mummolassa käydessä äitini vei meidät Lahden seudun harjualueelle näyttääkseen meille lapsille kangasvuokot, mutta ei siellä ollut mitään ja pettymys oli suuri sekä äidille että meille lapsille.

Koulimisen jälkeen olin jättänyt taimettomat kylvöastiat päällekkäin eteiseen odottamaan uusia kylvöjä. Eilen huomasin, että niihin oli ilmestynyt lisää taimia! Nimilaput olivat poissa, joten minulla ei ole nyt aavistustakaan, mitä taimia oikein koulin. No, pallo-ohdakkeista ei voinut erehtyä, kun ne ovat kaksi kertaa jykevämpiä kuin mitkään muut. Salkoruusutkin melko tunnistettavia.

Mutta yhdessä viinirypälerasiassa oli pienen pieniä hentoja taimia, joista en tiedä nimeä. Koska yhdessä nurkassa oli iso kuoppa, oletan, että siinä rasiassa oli ollut keijunmekkoja. Olin pettynyt niihin, koska vain yksi iti. Se yksi on jo omassa purkissaan, pelargonintaimien kokoinen, mutta nämä pimeässä viileässä tuulikaapissa itäneet ovat hirvittävän hentoja rääpäleitä eikä niistä tiedä, ehtivätkö kukkaan tänä kesänä lainkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s