Kevät, missä olet?

Kymmenen päivää sitten kylvetyistä on itämättä enää alppiruusu (Rhododendron), jaloritarinkannus (Delphinium), lyyrasalvia (Salvia lyrata ”Purple vulcano), koreankärhö (Clematis ”Korean beauty”), sulkavaleangervo (Rodgersia Pinnata) ja karamellililja (Pardancandea Norrisii). Perennojen kylvötaulukko tietää kertoa, että karamellililja itää hitaasti ja että ritarinkannus on laitettava kylmäkäsittelyyn, jos ei ole kuukaudessa itänyt.
Kuukauden kuluttua kylmäkäsittely käy vaikeaksi, jos lumi on sulanut pois. Pitänee siis laittaa ne hankeen joka tapauksessa.

Viileä ikkunatila on nyt loppu. Ei mahdu enempää, sillä laitoin eilen multaan myös liljojen ja daalioiden juurakoita, joissa oli jo vihreitä ituja. Pakon edessä istutin siis, ja kannoin loput sipulitjuurakot kylmään ja pimeään autotalliin, jotta eivät kaikki innostuisi vielä versomaan. Huhtikuussakin hyvin ehtii.

Liljat: kielo, vaaleanpunainen (Convallaria majalis Rosea), valkoinen kielo (Convallaria majalis alba), valko-keltainen päivänlilja (Hemerocallis ”Cool It”), pinkki päivänlilja (Hemerocallis ”Entrapment”), lukinlilja (Hymenocallis ”Festalis”), valko-keltainen puulilja (Lilium OT Hybrid ”Pretty Woman”), valko-vihreä aasianlilja (Lilium Asiatic ”Reinesse”) sekä valkoinen daalia ja talven yli autotallissa säilytetyt violetti ja oranssi daalia. Pelkäänpä vain, että ne eivät ole syystä tai toisesta selvinneet hengissä autotallissa kutterinpuruun pakattuina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s