Kärhöhörhöyttä ja hyviä haltioita

Köynnöstuki ja ruukutLöysin Sellon kolmannesta kerroksesta Kivan kaupan. Samassa liikkeessä mitä kamalinta krääsää, mutta myös ihania, tyylikkäitä kukkaruukkuja! Kaupassa oli loppuunmyynti. Pilkkahinta miinus 30 %. Kukkaruukuista miinus 40%. Niinpä sieltä lähti mukaan ihana köynnöstuki ja kaksi massiivista saviruukkua. Kaupan harmaatukkainen omistajapariskunta myhäili ystävällisesti ostoksilleni ja auttoi pakkaamaan ruukut kasseihin.

Hörhöhän tuo köynnöstuki on. Romanttinen kuin mikä, oikein goottilaisromanttinen. Arkkitehtityttäreni varmaankin nyrpistäisi sille sievää nenäänsä.

Mutta se muuttaa kesällä varjopuutarhaani. Sitä kiertelee siperiankärhö ja sen ympärillä kasvaa varjoliljoja, kuunliljoja, kurjenpolvia ja konnanmarjaa. Saahan kärhöjen vuoksi olla vähän hörhö?
Heliotrooppi

Siperiankärhö

Ruukkuihin on nyt pakko istuttaa daalian juurakot, mutta kesäkuussa kun daaliat voi istuttaa maahan, ruukkuihin muuttavat muratti ja heliotroopit.

Koska busseja ei viikonloppuisin juuri kulje, minun olisi pitänyt raahata sekä köynnöstuki että jumalattoman painavat ruukut kotiin ainoan mahdollisen bussin lähimmältä pysäkiltä – siis kaksi ja puoli kilometriä.

Mutta ensimmäisen alamäen jälkeen, kun pysähdyin vaihtamaan kättä, viereen pysähtyi hyvä haltia ja kysyi, minne matka. Haltialla oli pieni punainen Datsun, jonka takapenkillä lojui vanhoja vaatteita ja kasseja ja takalattialla kieriskeli kaksi omenaa. Takapenkille päätyivät myös ruukkuni ja köynnöstuki. Minä huokaisin helpotuksesta ja sain kyydin kotiin. Hyvä haltia puisteli minulle harmaata päätään. – Minuakin alkoi uuvuttaa, kun näin, miten kätesi venyivät noita kantaessa, hän sanoi.

Ihanaa olla vanha nainen! Silloin näet voi

  • ottaa vastaan ystävällisen avuntarjouksen
  • mennä vieraan auton kyytiin
  • unohtaa autuaasti, mitä on tyttärilleen vieraista kyydeistä opettanut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s