Blogin tarkoitus

Miksi tämä blogi tuhansien turhien blogien lisäksi?

Tämä blogi voisi yhtä hyvin olla puutarhapäiväkirja työpöydällä tai muistitikulla, ja harkitsinkin pitkään, jäisikö se vain sellaiseksi. Tavoitteena on kukoistava ja monipuolinen puutarha, joka on niin rehevä, että rikkaruohot eivät mahdu väliin. Siksi se on lopulta myös helppohoitoinen, mutta se on pitkän tähtäimen tavoite.

Puutarhapäiväkirja on tämän projektin tuki. Kuvittelen, että epätoivon hetkinä voi palata ihailemaan ikuistettuja onnistumisia ja huomata, että hankaluuksistakin on selvitty ja selvitään siksi vastakin.

Omille vanhoille merkinnöille puutarhan suunnittelusta ja työstämisestä on käyttöä. Puutarhan rakentaminen on niin pitkäjänteistä työtä, että kaikki muistiin kirjatut havainnot kasvien kylvämisestä, itämisestä, istuttamisesta, talvehdittamisesta ja menestymisestä ovat hyödyksi tuleville suunnitelmille.  Vuosien säähavainnotkin ovat hyödyksi. Tämä kaikki voisi kuitenkin olla vain päiväkirjana työpöydällä ja muistitikulla.

Merkintöjen jakamista sen sijaan puoltaa esimerkiksi pohjoinen luonto. Puutarhanhoito on asia, jonka luonnostaan haluaa jakaa muiden harrastajien kanssa, koska ongelmat kuten kesän tai talven onneton sää, surkea savinen maa tai tontille levinneet äkäiset vieraslajit ovat yhteisiä ongelmia. Liian sateinen tai paahteinen kesä tai märkä, vähäluminen talvi on luonnonvoima, jonka jakaminen toisten bloggaajien ja maailman kanssa voisi helpottaa edes vähän harmia, jonka se tuo.

Puutarhanhoito on myös ikuisesti kiinnostava ihminen vastaan luonto –ristiriita. Blogi ei jumitu pelkkään omien tekemisten raportointiin. Projektissa on aina olemassa epävarmuustekijä – sää ja tämä pohjoinen luonto – joka joko tukee omia pyrkimyksiä tai tuhoaa ne. Ehkä siis kerrottavaakin aina löytyy. Valokuvat ovat ongelma. Kamera on, aikaa kuvankäsittelyyn ei.

Taidan siitä huolimatta perustaa blogin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s